Pri bombovom útoku v meste al-Mukallá zahynulo šesť vojakov

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 15:40 • 2 min
Pri bombovom útoku v meste al-Mukallá zahynulo šesť vojakov

ADEN - Šesť príslušníkov jemenskej armády dnes zahynulo a mnohí ďalší utrpeli zranenia pri samovražednom bombovom útoku na budovu vojenskej polície v prístavnom meste al-Mukallá, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že počet obetí ešte narastie. Samovražedný útočník použil auto s výbušninami. Išlo pravdepodobne o odvetu al-Káidy za nedávne akcie jemenskej armády proti militantom v provinciách Šabvá a Abjan.
      

V jemenskom hlavnom meste Saná dnes ozbrojenci prepadli bezpečnostné stanovište pri prezidentskom paláci. Pri útoku zahynuli traja militanti a jeden civilista, uviedla agentúra DPA.
      

Pri ofenzíve jemenskej armády na odľahlom juhu krajiny, ktorá trvá od začiatku mesiaca, zahynuli desiatky členov a veliteľov organizácie al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP), jednej z najnebezpečnejších odnoží al-Káidy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona