Pri bombovom útoku v mešite v provincii Chóst zahynulo 14 ľudí

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 16:47 • 2 min
Pri bombovom útoku v mešite v provincii Chóst zahynulo 14 ľudí

KÁBUL - Štrnásť ľudí prišlo o život a ďalších najmenej 30 osôb utrpelo v nedeľu zranenia pri bombovom útoku v mešite vo východoafganskej provincii Chóst, ktorá slúži aj ako volebné registračné stredisko.

slovakia

left justify in out

Medzi mŕtvymi je aj jedna žena. Hovorca guvernéra provincie Chóst ďalej uviedol, že v mešite vybuchla nastražená bomba a vyžiadala si obete medzi civilistami, ktorí sa prišli modliť alebo zaregistrovať do volieb.

 

Zatiaľ sa k výbuchu v mešite v meste Chóst nik neprihlásil, ale hnutie Taliban aj miestna odnož Islamského štátu odmietajú demokratické voľby a v minulosti podnikali proti volebným inštitúciám útoky.

 

V Afganistane sa majú v októbri konať parlamentné voľby - prvé od roku 2014.

Minulý mesiac samovražedný bombový útočník Islamského štátu zaútočil na volebné registračné stredisko v hlavnom meste Kábule, pričom zahynulo 60 ľudí a najmenej 130 ďalších osôb bolo zranených, pripomína agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona