Pri bombovom útoku v Láhaure zahynulo najmenej 25 ľudí a ďalších 39 utrpelo zranenia

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 16:50 • 2 min
Pri bombovom útoku v Láhaure zahynulo najmenej 25 ľudí a ďalších 39 utrpelo zranenia

ISLAMABAD - Najmenej 25 ľudí dnes zahynulo a ďalších 39 utrpelo zranenia pri bombovom útoku cielenom na bezpečnostné sily v meste Láhaur v stredopakistanskej provincii Pandžáb.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral popoludní na jednej z rušných ulíc. Medzi obeťami je najmenej deväť policajtov, uviedli miestne úrady s tým, že zranených poodvážali do piatich nemocníc v meste.

 

Polícia a iné bezpečnostné zložky uskutočňovali práve v oblasti operáciu, keď došlo k explózii. Po nej vyhlásili v meste a v nemocniciach núdzový stav.

 

K útoku sa prihlásili militanti z pakistanského Talibanu. Hovorca zakázanej skupiny Tehríke Tálibán Pákistán (TTP) Muhammad Churasání vydal vyhlásenie, podľa ktorého útok na bezpečnostné sily spáchal samovražedný bombový útočník na motocykli.

 

Láhaur je administratívnym centrom Pandžábu, najväčšej a najbohatšej provincie Pakistanu, ktorý v posledných rokoch zápasí s násilím zo strany moslimských fundamentalistov a zločineckých gangov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies