Pri bombovom útoku v Kábule údajne zahynuli slovenskí vojaci

NETKY.SK • 27 December 2013, 18:30 • 2 min
Pri bombovom útoku v Kábule údajne zahynuli slovenskí vojaci

BRATISLAVA/KÁBUL - Spojenecké sily pod vedením USA v Afganistane informovali, že pri útoku samovražedného atentátnika, s autom naloženým výbušninami, na ich konvoj vo východnej časti Kábulu zahynuli traja vojaci.

slovakia

left justify in out

Ich totožnosť ani štátnu príslušnosť Medzinárodné bezpečnostné asistenčné sily (ISAF) nezverejnili. Podľa vysokopostaveného zdroja z Ministerstva obrany SR sú medzi obeťami aj Slováci, informoval internetový portál sme.sk. "Zahynuli jeden alebo dvaja slovenskí vojaci. Zisťujú sa podrobnosti," uviedol zdroj pre portál. Hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková pre TASR uviedla, že v súčasnosti zisťujú aktuálne informácie. "Akonáhle ich budeme mať, budeme verejnosť informovať prostredníctvom médií," dodala. Ako prvá informovala o slovenských obetiach televízia TA3.
Agentúra AP citovala hovorcu kábulskej polície, ktorý predtým povedal, že k útoku došlo približne kilometer od základne NATO Camp Phoenix a bolo pri ňom zranených osem civilistov, z toho jedna žena. Všetci boli v okamihu výbuchu v mikrobuse, ktorý práve išiel okolo.
K útoku na vojenský konvoj sa prihlásil Taliban. Podľa agentúry DPA talibovia uviedli, že "zabili 12 zahraničných vojakov a poškodili štyri vozidlá".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies