Pri bombovom útoku v Damasku zomrelo najmenej 10 ľudí, prihlásil sa k nemu IS

NETKY.SK • 9 Február 2016, 16:25 • 2 min
Pri bombovom útoku v Damasku zomrelo najmenej 10 ľudí, prihlásil sa k nemu IS

DAMASK - Samovražedný bombový útok autom neďaleko policajného klubu v sýrskom hlavnom meste Damask si dnes vyžiadal najmenej desať ľudských životov a prihlásila sa k nemu extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré na sociálnej sieti Twitter šírilo niekoľko účtov spriaznených s IS, táto organizácia uviedla, že dnešný útok podnikol bojovník známy pod menom Abú Abdul Rahmán aš-Šámí. IS zároveň prisahal, že bude podnikať ďalšie útoky.

 

Sýrska štátna televízia informovala, že výbuch bomby zabil najmenej desať ľudí, a odvysielala zábery zničeného vozidla a zhoreného auta.

Opozičná organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá sídli v Británii a monitoruje sýrsku vojnu, uviedla, že výbuch zabil osem policajtov a zranil 20 ďalších.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies