Pri bombovom útoku Talibanu v Kábule zahynul španielsky policajt

NETKY.SK • 12 December 2015, 07:25 • 2 min
Pri bombovom útoku Talibanu v Kábule zahynul španielsky policajt

KÁBUL - Španielsky policajt zahynul a sedem ďalších osôb utrpelo zranenia pri bombovom útoku hnutia Taliban, ku ktorému došlo dnes neďaleko španielskej ambasády v afganskej metropole Kábul. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenia afganských aj španielskych úradov.

slovakia

left justify in out

Nálož umiestnená v aute dnes vybuchla pri penzióne neďaleko španielskej ambasády v prísne stráženej oblasti v Kábule, kde sa nachádza viacero zahraničných veľvyslanectiev a vládnych budov. Po tomto incidente bola na mieste hlásená streľba a počas toho, ako sa afganské sily pokúšali z miesta vyhnať talibov, došlo k minimálne piatim ďalším explóziám.


Pri vzájomných zrážkach boli zabití dvaja militanti a traja alebo štyria ďalší sa skrývali v zmienenom penzióne, uviedol šéf kábulskej polície. Dodal, že polícii sa zároveň podarilo z budovy vyslobodiť troch Španielov a nijaký ďalší cudzinec sa v nej už nenachádza. Či zmienený penzión patrí k španielskej ambasáde, nie je celkom zrejmé, dodala AP.
Zabitie španielskeho policajta potvrdil aj španielsky premiér Mariano Rajoy. Zdôraznil pritom, že útok nebol namierený voči samotnému španielskemu veľvyslanectvu.


K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po ňom prihlásilo militantné hnutie Taliban, pričom jeho hovorca Zabiulláh Mudžáhid vyhlásil, že ho vykonal samovražedný útočník.


Príslušník afganskej polície povedal, že je stále možné, že sa v okolí skrývajú ďalší útočníci. "Zablokovali sme všetky cesty a hľadáme (ich)," dodal.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies