Pri bombovom útoku na tureckú políciu zahynuli traja ľudia vrátane malého dieťaťa

NETKY.SK • 15 August 2016, 16:44 • 2 min
Pri bombovom útoku na tureckú políciu zahynuli traja ľudia vrátane malého dieťaťa

ANKARA - Kurdskí povstalci odpálili dnes bombu uloženú v aute pri policajnej stanici na juhovýchode Turecka a zabili dvoch policajtov a malé dieťa. Ďalších približne 25 ľudí utrpelo zranenia. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útok bol zacielený na stanicu dopravnej polície na hlavnej ceste spájajúcej mestá Diyarbakir a Batman, uviedla turecká štátna agentúra Anadolu. Explózia vyhĺbila na hlavnej ceste veľký kráter a televízie odvysielali zábery trojposchodovej budovy, ktorá sa zdala celá zničená.

 

Predstavitelia obvinili z útoku Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Úrad guvernéra provincie Diyarbakir oznámil, že medzi zranenými sa nachádza aj osem policajtov. Zrážky medzi PKK a tureckými bezpečnostnými silami sa obnovili vlani po tom, čo stroskotalo krehké prímerie medzi oboma stranami. PKK často útočí na políciu alebo armádu výbušninami umiestnenými na cestách alebo bombami uloženými vo vozidlách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies