Pri bombovom útoku na mešitu v Nigérii zahynulo najmenej 20 ľudí

NETKY.SK • 28 December 2015, 13:26 • 2 min
Pri bombovom útoku na mešitu v Nigérii zahynulo najmenej 20 ľudí

MAIDUGURI - Približne 20 ľudí dnes zahynulo a ďalších 90 utrpelo zranenia pri výbuchu bomby v mešite v meste Maiduguri na severe Nigérie v štáte Borno. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie nigérijských záchranných služieb (NEMA).

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo iba deň po útoku a následných bojoch medzi militantnou skupinou Boko Haram a armádou západne od Maiduguri, pri ktorých v nedeľu zahynulo prinajmenšom 15 osôb. K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina, vykazuje však známky typické práve pre toto extrémistické hnutie, ktoré už v Nigérii pozabíjalo tisícky ľudí a ďalších približne 2,1 milióna donútilo opustiť svoje domovy.

 

Nigérijská armáda dobyla tento rok veľkú časť území, ktoré militanti z Boko Haram v uplynulých rokoch získali na severovýchode Nigérie. Extrémisti začali následne - najmä v štáte Borno - útočiť na trhoviská, autobusové stanice, náboženské miesta i na celé dediny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies