Pri bojoch v severnej Sýrii padlo aj niekoľko členov Hizballáhu

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 13:52 • 2 min
Pri bojoch v severnej Sýrii padlo aj niekoľko členov Hizballáhu

BEJRÚT - V sobotňajších bojoch na severe Sýrie zahynulo aj niekoľko bojovníkov patriacich k libanonskej militantnej organizácii Hizballáh.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to dnes uviedla v Británii sídliaca monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

 

Hizballáh bojuje v sýrskej vojne po boku jednotiek prezidenta Bašára Asada.

 

Na čele militantov, ktorí v sobotu napadli v severnej Sýrii dedinu Tall al-Ajs, stál Front an-Nusra, čo je sýrska odnož al-Káidy. Pri incidente bolo podľa SOHR zabitých 12 bojovníkov Hizballáhu a ďalších niekoľko desiatok zranených.

 

Sociálne médiá v južnom Libanone zverejnili dnes fotografie siedmich bojovníkov Hizballáhu, o ktorých napísali, že patria medzi osoby, čo boli v Tall al-Ajse zabité.

 

Na Front an-Nusra sa nevzťahuje už vyše mesiaca platné prímerie, ktoré medzi sýrskymi vládnymi jednotkami a Západom podporovanými povstalcami sprostredkovali nedávno USA a Rusko. Napriek tomu však boje, ktoré sa v sobotu odohrali o získanie strategického Tall al-Ajsu, môžu toto prímerie v konečnom dôsledku ohroziť, analyzuje AP.

 

Dedina Tall al-Ajs je strategicky situovaná nad rušnou diaľnicou spájajúcou mesto Aleppo so sýrskym hlavným mestom Damaskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies