Pri bojoch s členmi Boko Haram prišlo v Nigérii o život vyše sto civilistov

NETKY.SK • 12 August 2014, 17:09 • 2 min
Pri bojoch s členmi Boko Haram prišlo v Nigérii o život vyše sto civilistov

ABUJA - Viac ako 100 civilistov prišlo podľa správ zo severovýchodu Nigérie o život pri opätovných ťažkých bojoch medzi príslušníkmi regulárnej armády africkej krajiny a členmi teroristickej skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol hovorca nigérijských ozbrojených síl pre tlačovú agentúru DPA, aj viacerí vojaci padli v pondelok počas snahy armádnych síl oslobodiť mesto Gwoza obsadené extrémistami. Počet obetí z radov Boko Haram nie je známy. Táto strategicky dôležitá lokalita leží v bašte Boko Haram, v nigérijskom štáte Borno, a v rukách jej bojovníkov je od minulého týždňa. Armáda sa už opakovane, avšak doteraz neúspešne, pokúšala získať späť kontrolu nad mestom, tentoraz jej nepomohlo ani nasadenie letectva proti po zuby ozbrojeným extrémistom.
     

Ľudskoprávna medzinárodná organizácia Amnesty International (AI) obvinila v uplynulých dňoch všetky zainteresované strany z vojnových zločinov v danej oblasti.
     

"Nové šokujúce materiály sú ďalším dôkazom ohavných zločinov, bezuzdne páchaných všetkými stranami konfliktu," uviedol generálny tajomník AI Salil Shetty v súvislosti s prezentáciou videozáznamu, fotografií a rôznych svedectiev z regiónu.
     

Nigérijská armáda ústami hovorcu obvinenia odmietla s tým, že podozrenia nechá prešetriť. Súčasne ubezpečila, že v prípade preukázania viny vojakov dôjde k potrestaniu vinníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies