Pri bojoch na Sinaji zomreli štyria vojaci a 36 militantov

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 10:07 • 2 min
Pri bojoch na Sinaji zomreli štyria vojaci a 36 militantov

KÁHIRA - Za uplynulých päť dní zomreli pri bojoch na nepokojnom Sinajskom polostrove štyria vojaci a 36 islamistických militantov.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámila egyptská armáda s tým, že medzi mŕtvymi členmi ozbrojených síl bol aj jeden dôstojník. Osem vojakov vrátane dvoch dôstojníkov pri stretoch utrpelo zranenia.

Armáda vo svojom pondelňajšom vyhlásení okrem iného informovala, že zničila 400 úkrytov a skladov zbraní a munície. Počas operácie tiež demontovala 93 výbušných zariadení a zatkla 345 údajných militantov a zločincov na úniku.

Egypt na Sinaji už roky bojuje s islamistickými militantmi. Ich útoky sa zintenzívnili od roku 2013, keď armáda zosadila vtedajšieho egyptského prezidenta Muhammada Mursího.

Pred vyše mesiacom armáda na polostrove spustila rozsiahlu operáciu s cieľom poraziť tamojších teroristov. Odvtedy pri zásahoch zomrelo 20 vojakov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies