Pri boji s lesným požiarom v Portugalsku zahynula ďalšia hasička

NETKY.SK • 29 August 2013, 17:46 • 2 min
Pri boji s lesným požiarom v Portugalsku zahynula ďalšia hasička

LISABON - Krajina na západe Iberského polostrova bojuje s 11 veľkými lesnými požiarmi, ktoré sa snaží uhasiť 1200 požiarnikov.

slovakia

left justify in out

Pri boji s lesným požiarom na severe Portugalska prišla dnes o život 21-ročná príslušníčka hasičského zboru, pričom ďalších päť zasahujúcich osôb utrpelo zranenia.

Ako informovali noviny Diário do Notícias, traja hasiči sú zranení vážne, pričom dvaja ďalší vrátane príslušníka Národnej republikánskej gardy (GNR) vyviazli s ľahšími zraneniami.

K incidentu došlo pri hasení požiaru v horskej oblasti Serra de Caramulo, presnejšie v kopcovitom teréne v lokalitách Santiago de Besteiros a Sao Marcos patriacich k mestu Tondela. Na zásahu sa podieľal dovedna 500-členný tím.

Za ostatný mesiac si lesné požiare okrem materiálnych škôd veľkého rozsahu vyžiadali už päť obetí z radov hasičov, konštatovala agentúra AP. Úrady z bezpečnostných dôvodov evakuovali dnes desiatky obyvateľov vidieka.

Krajina na západe Iberského polostrova bojuje s 11 veľkými lesnými požiarmi, ktoré sa snaží uhasiť 1200 požiarnikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies