Pri birminghamskom letisku sa zrútilo nákladné lietadlo, dvaja piloti neprežili

NETKY.SK • 14 August 2013, 14:28 • 2 min
Pri birminghamskom letisku sa zrútilo nákladné lietadlo, dvaja piloti neprežili

BIRMINGHAM - Pilot a druhý pilot veľkého nákladného lietadla zásielkovej spoločnosti UPS zahynuli dnes ráno pri páde stroja neďaleko medzinárodného letiska v Birminghame v americkom štáte Alabama. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na starostu mesta Williama Bella.

slovakia

left justify in out

Piloti, ktorých totožnosť úrady nezverejnili, boli jedinými účastníkmi letu spoločnosti UPS (United Parcel Service). Stroj smeroval z Louisville v štáte Kentucky do Birminghamu, keď sa pri približovaní k letisku zrútil okolo 6.00 h miestneho času (12.00 h SELČ). Pri nehode neutrpeli zranenia žiadni náhodní okolostojaci.

Hovorkyňa Federálneho úradu pre letectvo (FAA) Kathleen Bergenová oznámila, že išlo o lietadlo typu A300. Hovorkyňa birminghamského leteckého úradu Toni Bastová dodala, že stroj sa zrútil za plotom medzinárodného letiska Birmingham-Shuttlesworth. Leteckú prevádzku to podľa nej nenarušilo, uviedla agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona