Pri behu s býkmi v Pamplone sa zranilo päť ľudí

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 12:51 • 2 min
Pri behu s býkmi v Pamplone sa zranilo päť ľudí

PAMPLONA - Dvoch mužov nabrali na rohy býky a ďalší traja ľudia utrpeli zranenia hlavy pri dnešnom v poradí štvrtom behu s býkmi, ktorý sa v uliciach severošpanielskej Pamplony koná pri príležitosti sviatku patróna mesta, svätého Fermína.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Identitu ani ďalšie informácie o mužoch zranených býkmi, ktorí sú vo vážnom stave, úrady nezverejnili. Traja ľahšie zranení účastníci dnešného behu sú španielski občania a všetci zostali v nemocničnom ošetrení.

 

Viac ako 1000 bežcov, ktorí sa dnešného behu úzkymi uličkami Pamplony zúčastnili, prekonalo 850 metrov dlhú trať za necelé dve minúty. Beh však sprevádzali časté pády a viacero jeho účastníkov býky podupali.

 

Deväťdňová fiesta v Pamplone sa stala celosvetovo známou vďaka románu Ernesta Hemingwaya Slnko aj vychádza z roku 1926. Vďaka nemu do severošpanielskej Pamplony na sviatok sv. Fermína každoročne zavítajú tisíce zahraničných turistov.

 

Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zraní 50-100 ľudí. Od roku 1911 si beh s pol tony vážiacimi býkmi vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies