Pri autonehode zahynul mexický spisovateľ Ignacio Padilla

NETKY.SK • 22 August 2016, 07:39 • 2 min
Pri autonehode zahynul mexický spisovateľ Ignacio Padilla

MEXICO CITY - Vo veku 47 rokov zahynul v sobotu pri autonehode mexický spisovateľ Ignacio Padilla, jeden z predstaviteľov takzvanej generácie cracku. Ako informovali predstavitelia mexického ministerstva kultúry, k spomínanej nehode došlo v štáte Querétaro.

slovakia

left justify in out

Ignacio Fernando Padilla Suárez sa narodil 7. novembra 1986 v Ciudad de México, stredoškolské vzdelanie však získal na Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa v Mbabane v Svazijsku. Následne študoval na Universidad Iberoamericana v Mexiku, Edinburghskej univerzite v Škótsku a tiež na Universidad de Salamanca v Španielsku. V roku 1994 získal za svoj debutový román La catedral de los ahogados Cenu Juana Rulfa. O dva roky neskôr spoločne so spisovateľmi Jorgem Volpim, Eloyom Urrozom, Pedrom Ángelom Paloum Garcíom, Ricardom Chávezom Castaňedom a Vicentem Herrastim publikovali Manifest cracku, ktorý bol základom spomínanej generácie cracku. Týmto manifestom chceli ostatným mexickým autorom odkázať, aby sa odpútali od magického realizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies