Pri autobusovom nešťastí v Nepále zahynulo najmenej päť ľudí, 35 je nezvestných

NETKY.SK • 20 November 2014, 19:10 • 2 min
Pri autobusovom nešťastí v Nepále zahynulo najmenej päť ľudí, 35 je nezvestných

KÁTHMANDU - Najmenej päť obetí na životoch si vyžiadalo ďalšie tragické autobusové nešťastie v Nepále. Vozidlo, nad ktorým šofér zrejme stratil kontrolu, sa zrútilo do hĺbky 45 metrov a skončilo v koryte rieky Bheri na západe krajiny.

slovakia

left justify in out

Z pasažierov, ktorých presný počet nie je zatiaľ známy, sa podarilo zachrániť iba ôsmich, najmenej 35 ďalších zostáva nezvestných. Jestvujú však obavy, že počet nezvestných môže byť aj vyšší, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na nepálske policajné zdroje.
     

Medzi hlavné príčiny častých dopravných nehôd v hornatom Nepále patria nevyhovujúci stav cestnej siete, ako aj zlý technický stav motorových vozidiel.
     

V októbri zahynulo v krajine pri nehode autobusu 14 ľudí vrátane dvoch izraelských turistov, keď ich vozidlo zišlo z úzkej horskej cesty a zrútilo sa do 250 metrov hlbokej rokliny.
     

V prvý novembrový deň vyhasli pri zrážke dvoch diaľkových autobusov životy desiatich ľudí, pričom ďalších 30 osôb utrpelo zranenia. Stalo sa tak na jednej z najfrekventovanejších rýchlostných ciest Nepálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona