Pri americkom útoku na sýrsku leteckú základňu zahynuli štyria vojaci

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 09:11 • 2 min
Pri americkom útoku na sýrsku leteckú základňu zahynuli štyria vojaci

DAMASK - Najmenej štyria príslušníci sýrskych ozbrojených síl zahynuli dnes pri americkom raketovom útoku na základňu Šajrát na západe Sýrie.

slovakia

left justify in out

Približne 60 rakiet typu Tomahawk vypálených z dvoch amerických torpédoborcov operujúcich v Stredozemnom mori poškodilo na leteckej základni desať hangárov, sklad pohonných hmôt a základňu protivzdušnej obrany, uviedol riaditeľ Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

 

Guvernér provincie Homs Talál Barází pre agentúru AP uviedol, že pri nočnom útoku zahynuli traja vojaci a dvaja civilisti. Ďalších sedem ľudí utrpelo zranenia. Raketový útok na sýrsku leteckú základňu Šajrát bol podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa odvetou za utorňajší chemický útok na mesto Chán Šajchún, pri ktorom zahynulo takmer 100 civilistov. Spojené štáty pripisujú zodpovednosť zaň vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona