Pri americkej základni v Tokiu vybuchli nálože

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:52 • 2 min
Pri americkej základni v Tokiu vybuchli nálože

TOKIO - Dve improvizované výbušné zariadenia vybuchli v noci nadnes pri americkej leteckej základni Jokota neďaleko japonského hlavného mesta Tokio. Pri explózii sa nikto nezranil. Informoval o tom spravodajský server stanice BBC.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v čase zvýšenej bezpečnosti v oblasti východnej Ázie a vážneho napätia medzi Japonskom a Čínou kvôli sporným ostrovom. Výbuchy nahlásili miestni obyvatelia. Polícia objavila na mieste dve oceľové trúbky, drôty a batérie.

Bezprostredne nebolo jasné, kto je za explózie zodpovedný. V Japonsku je rozmiestnených niekoľko desiatok tisíc amerických vojakov. Jokota je ich hlavná základňa. "Nedošlo k nijakým zraneniam a zatiaľ sme nezaznamenali ani žiadne škody či dôsledky tu na základni," oznámilo vedenie vojenského zariadenia.

Japonská štátna televízia NHK informovala že rúrky objavili v poli približne 300 metrov od základne, na ktorú boli zacielené.

Miestne úrady majú podozrenie, že za útok je zodpovedná radikálna ľavicová skupina, dodáva BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies