Pri akcii odhalili 300 tisíc nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 12 Január 2014, 13:09 • 2 min
Pri akcii odhalili 300 tisíc nelegálnych cigariet

BRATISLAVA - Peňažný únik na daniach zo zadržaného kontrabandu predstavuje 42 tisíc eur, z toho len únik na spotrebnej dani predstavuje sumu 27 tisíc eur. Udalosť sa stala v sobotu podvečer.

slovakia

left justify in out

Colníci na východnej hranici odhalili auto, v ktorom vodič prevážal takmer 300 tisíc cigariet bez označenia slovenskými kontrolnými známkami. Peňažný únik na daniach zo zadržaného kontrabandu predstavuje 42 tisíc eur, z toho len únik na spotrebnej dani predstavuje sumu 27 tisíc eur. Udalosť sa stala v sobotu podvečer, informovala o nej regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Colníci kontrolnej mobilnej skupiny Stanice colného úradu Michalovce počas spoločnej akcie s príslušníkmi Mobilnej a zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach robili kontroly v územnom obvode okresu Trebišov, Sobrance a Michalovce. Počas presunu hliadky colníkov z Kráľovského Chlmca do Veľkých Kapušian spozorovali na ceste medzi týmito obcami podozrivé auto so sobraneckými evidenčnými číslami. Hliadka vozidlo predbehla a zastavila. Colník vyzval vodiča, aby predložil doklad totožnosti a uviedol, či prepravuje nejaký tovar podliehajúci spotrebným daniam - napríklad cigarety, alkoholické nápoje alebo minerálny olej. Vodič M.K.(1986) z blízkej obce Lekárovce, ktorý mal auto požičané od matky, povedal, že v ňom má väčšie množstvo cigariet. "Tie boli uložené a prikryté na predných aj zadných sedadlách a v batožinovom priestore vozidla. Vozidlo bolo eskortované na Colný úrad Michalovce," dodala Baloghová. Colníci po prehliadke zistili, že sa v ňom nachádzajú tri druhy cigariet, ktorých bolo 292 800 kusov, teda 1 464 kartónov. 

Prípad odovzdali miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý vzniesol obvinenie zo zločinu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody od troch do osem rokov. Obvineného vyšetrujú na slobode. 

Colníci Colného úradu Michalovce v období od 6. do 11. januára 2014 zistili v 32 prípadoch nezákonný dovoz a nelegálnu prepravu cigariet. Dovedna išlo o 307 158 cigariet, pri ktorých odhalili finančný únik na cle a daniach v sume 43 929,24 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies