Prežila neuveriteľné: Dvakrát ju strelili, dali do vreca a hodili do rieky!

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:42 • 2 min
Prežila neuveriteľné: Dvakrát ju strelili, dali do vreca a hodili do rieky!

HAFIZABÁD – Pakistanskú tínedžerku sa pokúsila zabiť vlastná rodina, pretože sa vydala za muža, ktorého milovala!

slovakia

left justify in out

Sabu Maqsoodovú (18) napadli jej otec, strýko, brat a teta. Dvakrát ju strelili, dali ju do vreca a hodili do rieky. Stalo sa tak iba niekoľko dní po tom, čo svetom otriasol prípad ženy, ktorú za bieleho dňa ukameňovala vlastná rodina.

 

Hovorca polície v pakistanskom meste Hafizabád Ali Akbar potvrdtil, že sa takisto jednalo o „zabitie zo cti“. Našťastie to v tomto prípade rodine nevyšlo. „Obeť, Saba, sa pred piatimi dňami z lásky vydala za svojho suseda Mohammeda Qaisera. Spravila tak proti vôli svojej rodiny,“ povedal Akbar. „Zobrali ju do Hafizabádu, dvakrát ju strelili a hodili ju rieky po tom, čo ju dali do vreca. Mysleli si, že je mŕtva,“ dodal hovorca akbar.

 

Saba je zranená na pravej ruke a na líci. Jej rodina rýchlo opustila miesto činu. Mladá Pakistanka nabrala po niekoľkých minútach vedomie a dostala sa na breh, kde jej pomohli okoloidúci. „Je to statočné dievča. Dostala sa von z rieky a išla na neďalekú čerpaciu stanicu, odkiaľ jej zavolali pomoc,“ povedal Akbar.

 

 

Striktne konzervatívna islamská spoločnosť v Pakistane považuje slobodný výber manžela zo strany dcér za ťažký prehrešok.

 

Podľa ľudskoprávnych organizácií každoročne dôjde v krajine k zabitiu približne 1500 žien, ktoré sa vzpriečia tradícii vopred dohodnutého sobáša. Páchatelia však zostávajú často nepotrestaní, pretože využívajú trhliny v tamojšom zastaranom a komplikovanom právnom systéme, ktorý umožňuje rodinám omilostiť vrahov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies