Prezídium SDKÚ má riešiť obsadenie prázdnych funkcií

NETKY.SK • 17 Január 2015, 13:37 • 2 min
Prezídium SDKÚ má riešiť obsadenie prázdnych funkcií

BRATISLAVA - Prezídium SDKÚ-DS bude v pondelok (19.1.) v Trenčíne riešiť prípravu Ústrednej rady, ktorá má byť 31. januára.

slovakia

left justify in out

Na nej by mala strana zvoliť štyroch podpredsedov, generálneho sekretára, ale tiež šéfa Ústrednej rady. Tatiana Rosová totiž odstúpila z tejto funkcie. Informácie TASR poskytol Ľudovít Kaník.
      

Strana prišla o funkcionárov po odchodoch viacerých členov. Kaník nechce prezradiť mená, ktoré by sa mali ujať stoličiek vo vedení. Stranu opustili za dva roky mnohé známe tváre. Predseda Pavol Frešo neustále hovorí o generačnej obmene, o nových tvárach. Kaník nepovedal, či medzi novými tvárami budú aj nejaké známe mená.
      

Z SDKÚ-DS odišli Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová aj zakladateľ strany Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Nasledovali Martin Fedor (dnes Sieť) a Viliam Novotný, ktorý pomáha Eve Babitzovej s jej stranou Šanca. Odišli aj exminister školstva Eugen Jurzyca, ktorý ide k SaS, Jozef Mikuš, ktorý by údajne mohol spolupracovať s Babitzovou, a ďalší straníci z regiónov.
      

Viacerí bývalí členovia SDKÚ-DS prechádzajú k vznikajúcej Babitzovej strane Šanca alebo k Procházkovej Sieti. V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana. Kukan povedal, že zostane do konca. Štefanec sa rozhoduje, čo ďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies