Prezidentským kandidátom strany bude Gyula Bárdos

NETKY.SK • 14 December 2013, 14:43 • 2 min
Prezidentským kandidátom strany bude Gyula Bárdos

BRATISLAVA - Bárdosovu kandidatúru dnes v tajnom hlasovaní schválila aj republiková rada SMK, podľa predsedu SMK Józsefa Berényiho má Bárdos v strane masívnu podporu.

slovakia

left justify in out

Prezidentský kandidát za Stranu maďarskej komunity (SMK) Gyula Bárdos chce byť kandidátom všetkých menšín a všetkých demokraticky zmýšľajúcich a otvorených ľudí. Pre agentúru SITA to povedal predseda Strany maďarskej komunity József Berényi. Bárdosovu kandidatúru dnes v tajnom hlasovaní schválila aj republiková rada SMK.

Podľa Berényiho slov má Bárdos v strane masívnu podporu, zo 71 prítomných členov za neho hlasovalo 70. Ako dodal, takú ešte žiaden z kandidátov SMK v žiadnych voľbách v strane nemal. SMK plánuje o podporu požiadať zástupcov ostatných menšín žijúcich na Slovensku. Ako Berényi vysvetlil, menšiny si rozumejú, ich problémy sú totiž často podobné. Bárdos podľa neho potreby menšín dokáže zmysluplne a dobre vysvetliť tam, kde to najviac treba. Kľúčovou sú pre menšiny tolerancia a pochopenie. 

Bárdos bol poslancom parlamentu a doteraz pôsobí vo vedení SMK. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásil podnikateľ Andrej Kiska, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, strana SaS navrhla Petra Osuského. O prezidentský post sa uchádzajú aj Ľudmila Blašková, vedec Milan Melník aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Uchádzať o post hlavy štátu sa chce aj Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko i bývalý minister kultúry Milan Kňažko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona