Prezidentským kandidátom chce byť aj fotograf Andrej Palacko

NETKY.SK • 22 December 2013, 14:27 • 2 min
Prezidentským kandidátom chce byť aj fotograf Andrej Palacko

BRATISLAVA - Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca 2014.

slovakia

left justify in out

Občianskym kandidátom na post prezidenta by sa chcel stať aj 58-ročný fotograf a prevádzkovateľ kaviarne v Bratislave Andrej Palacko. Ako tvrdí, neuznáva žiadne politické strany, ktoré podľa neho treba zrušiť, pričom o krajine majú rozhodovať sami občania. Oznámil to vo svojom vyhlásení, ku ktorému priložil aj petičný hárok. Na zaregistrovanie kandidatúry potrebuje aspoň 15.000 podpisov občanov.

"Budem požadovať zrušenie všetkých protiľudských zákonov. Budem žiadať navrátenie všetkých sprivatizovaných národných a štátnych majetkov do rúk občanom našej krajiny. Môj prvý krok bude navrátenie prezidentského paláca deťom, vozíčkarom a zdravotne postihnutým," avizuje svoje kroky Palacko.

Na svojej internetovej stránke pripomína, že je zakladateľom a autorom Nadácie Neptún, lodenice pre vozíčkarov a zdravotne ťažko postihnutých.

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca 2014. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 29. marca 2014. Súčasnému prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014, v tento deň bude inaugurovaný jeho nástupca. Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu.

Kandidatúru na post prezidenta SR už oznámili Robert Fico (Smer-SD), Pavol Hrušovský (nominant KDH, Mostu-Híd a SDKÚ-DS), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, kandidát SMK Gyula Bárdos a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Ďalej Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), János Bósza, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a kardiochirurg Viliam Fischer. Záujem kandidovať prejavila aj poslankyňa OĽaNO Helena Mezenská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies