Prezidentský palác čaká rekonštrukcia

NETKY.SK • 23 Február 2017, 09:08 • 2 min
Prezidentský palác čaká rekonštrukcia

BRATISLAVA - Po dva a pol roku úradovania prezidenta SR Andreja Kisku (54) sa jeho kancelária rozhodla o poriadnu rekonštrukciu okolo paláca v centre Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Sídlo hlavy štátu čakajú v blízkom čase minimálne dve obnovy, informuje o tom denník Nový Čas. Sála terrena, ktorú chcú zatraktívniť, v súčasnosti slúži ako pracovná miestnosť pre novinárov a priestor pre hostí, ktorí čakajú na prijatie u prezidenta. Donedávna sa tam konali aj umelecké vernisáže.

 

"Zmena si nevyžiada stavebné úpravy, meniť sa bude len interiér pamiatkovo chráneného objektu," vysvetľuje poradca prezidenta SR Kisku pre komunikáciu Roman Krpelan.

 

"Projekt interiéru vypracuje architektonický ateliér 2021, ktorý predložil najvýhodnejšiu ponuku v cenovej súťaži - 3340 eur bez DPH," dodal Krpelan. Kancelária prezidenta SR oslovila ďalšie dva ateliéry. Celkovú sumu budú vedieť až neskôr - odhad je niekoľko tisíc eur.

 

Oveľa väčšie náklady možno očakávať pri druhej chystanej rekonštrukcii. Tá si vyžiada rozsiahlejšie stavebné úpravy. "Okrem sály terrana uvažujeme aj o prerobení dlažby na nádvorí paláca", konštatuje Krpelan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies