Prezidentský kandidát Procházka si otvoril transparentný účet

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:04 • 2 min
Prezidentský kandidát Procházka si otvoril transparentný účet

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta SR Radoslav Procházka (Alfa) si otvoril transparentný účet, z ktorého bude financovať svoju predvolebnú prezidentskú kampaň.

slovakia

left justify in out

S otvorením účtu čakal, keďže si nebol istý, či má u ľudí podporu a či bude môcť kandidovať ako občiansky kandidát. Na takúto kandidatúru potrebuje aspoň 15.000 podpisov od občanov. "K dnešnému dňu moju kandidatúru podporilo svojím podpisom okolo 50.000 ľudí," povedal pre TASR Procházka. Dodal, že transparentný účet si zriadil aj preto, že nemá dôvod "čokoľvek skrývať".

Číslo tohto účtu zatiaľ rozposlal okruhu svojich známych, mieni ho však promovať aj na svojej webstránke www.rado2014.sk a na sociálnych sieťach. "Mojím cieľom je získať dosť prostriedkov na to, aby som proti hráčom v boxerských rukaviciach nemusel nastúpiť v hodvábnych rukavičkách," vysvetlil Procházka.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezidentský palác zabojuje okrem Procházku aj podnikateľ a filantrop Andrej Kiska a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. KDH a Most-Híd označili za svojho kandidáta šéfa klubu KDH Pavla Hrušovského, čaká sa na vyjadrenie SDKÚ-DS. O Prezidentský palác má záujem aj Peter Osuský zo SaS, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už kandidoval. Ako možný kandidát sa spomína aj Milan Kňažko.

Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona