Prezidentský kandidát George Pataki oznámil ukončenie svojej kampane

NETKY.SK • 30 December 2015, 06:41 • 2 min
Prezidentský kandidát George Pataki oznámil ukončenie svojej kampane

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post prezidenta Spojených štátov George Pataki oznámil, že odstúpi z predvolebnej kampane, z ktorej na budúci rok vzíde nový šéf Bieleho domu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na denník The Boston Globe.

slovakia

left justify in out

Hovorca tohto bývalého guvernéra štátu New York, ktorý sa v prieskumoch verejnej mienky umiestňoval na najnižších priečkach, jeho rozhodnutie bezprostredne bližšie nevysvetlil. Patakiho volebný tím oznámil, že republikánsky kandidát onedlho zverejní "špeciálny odkaz" ohľadom svojho kroku.


Pataki oznámil kandidatúru v máji, pričom zanedlho priznal, že má voči známejším a okázalejším nominantom nízke šance na volebný úspech, dopĺňa agentúra AP. Exguvernér sa nedostal ani do fázy hlavných diskusií medzi republikánskymi kandidátmi a mal tiež problémy s financovaním kampane.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies