Prezidentský kandidát Eduardo Campos zahynul pri leteckom nešťastí

NETKY.SK • 13 August 2014, 19:17 • 2 min
Prezidentský kandidát Eduardo Campos zahynul pri leteckom nešťastí

SAO PAULO - Brazílsky prezidentský kandidát Eduardo Campos zahynul dnes pri leteckom nešťastí v meste Santos ležiacom na juhovýchode krajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na stanicu Globo News.
     

Súkromné lietadlo typu Cessna Citation Excel stratilo kontakt s dispečermi v čase, keď sa chystalo na pristátie, uvádza sa v správe brazílskych vzdušných síl. Na televíznych záberoch bolo vidno dym stúpajúci z miesta pádu lietadla v obytnej štvrti.
     

Podľa polície si havária "s istotou" vyžiadala aj ďalšie obete, bližšie informácie neboli bezprostredne známe. Prítomnosť Camposa na palube lietadla potvrdil nemenovaný zdroj zo Socialistickej strany Brazílie (PSB), ktorý zároveň uviedol, že Camposova spolukandidátka na post viceprezidenta Marina Silvová sa v lietadle nenachádzala.
     

Eduardo Campos (49) pôsobil ako guvernér štátu Pernambuco a minister vedy a technológií. Považoval sa za ľavicového politika s pozitívnym vzťahom k podnikaniu. Bol bývalým spojencom prezidentky Dilmy Rousseffovej, ktorá sa uchádza o druhé funkčné obdobie.
     

Campos sa podľa prieskumu verejnej mienky nachádzal na treťom mieste s podporou približne desiatich percent oslovených občanov. Voľby novej hlavy štátu sú naplánované na október.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona