Prezidentský kandidát Bush je za agresívnejší prístup voči Moskve a pád Asada

NETKY.SK • 14 Október 2015, 06:53 • 2 min
Prezidentský kandidát Bush je za agresívnejší prístup voči Moskve a pád Asada

PETERBOROUGH - Americký republikánsky kandidát na prezidenta Jeb Bush v utorok sľúbil, že v prípade volebného úspechu zvolí voči Rusku agresívnejší prístup.

slovakia

left justify in out

Bush v rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že USA a Európa by mali rozšíriť sankcie voči Moskve za jej vojenskú agresiu na Ukrajine. Taktiež vyzval na tvrdší postoj voči Číne a odpor voči narastajúcemu ruskému a iránskemu vplyvu v Iraku.

 

Bush tiež povedal, že ak bude v roku 2016 zvolený za prezidenta, bude sa snažiť vytvoriť koalíciu s európskymi a arabskými partnermi, ktorá bude pracovať na zosadení sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Ten je totiž podľa neho kľúčom k riešeniu konfliktu.

 

Neočakávaná ruská vojenská intervencia v Sýrii podľa Reuters vyvolala otázky o americkom vplyve v regióne a spochybnila stratégiu šéfa Bieleho domu Baracka Obamu, ktorý sa vyhýbal vojenskej konfrontácii s Asadom.

 

Bush v tejto súvislosti nazval šéfa Kremľa Vladimira Putina "agilným protivníkom", ktorý využíva vákuum americkej prítomnosti v Sýrii a inde vo svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona