Prezidentskú kandidatúru ohlásil 16. republikán, guvernér John Kasich

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 08:20 • 2 min
Prezidentskú kandidatúru ohlásil 16. republikán, guvernér John Kasich

WASHINGTON - Obľúbený guvernér amerického štátu Ohio John Kasich dnes v meste Columbus oznámil, že sa bude uchádzať o nomináciu Republikánskej strany pre prezidentské voľby v USA v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Kasich (63), dvojnásobný guvernér Ohia a bývalý predseda rozpočtového výboru Snemovne reprezentantov, sa tak pripojí k už 15 uchádzačom o nomináciu Republikánskej strany. "Som presvedčený, že viem, čo mám robiť, aby som obnovil veľkosť tejto úžasnej krajiny, ktorou Spojené štáty sú," povedal Kasich podľa agentúry DPA na zhromaždení svojich priaznivcov v Columbuse, pričom zdôraznil, že jeho prioritou ako prezidenta bude vytváranie pracovných miest.

 

Kasich zastáva úrad guvernéra Ohia od roku 2011. V rokoch 1983-2001 bol členom Kongresu, predtým pôsobil ako politický komentátor spravodajskej stanice Fox News a pracoval aj v investičnej banke Lehman Brothers, ktorej bankrot zohral významnú úlohu pri vzniku svetovej finančnej krízy v roku 2008.

 

O nomináciu v radoch republikánov už prejavili záujem bývalý guvernér štátu Florida Jeb Bush, afroamerický neurochirug Ben Carson, texaský senátor Ted Cruz, bývalá riaditeľka spoločnosti Hewlett-Packard Carly Fiorinová, senátor z Južnej Karolíny Lindsey Graham, bývalý guvernér Arkansasu Mike Huckabee, guvernér amerického štátu Louisiana Bobby Jindal, bývalý guvernér New Yorku George Pataki, senátor z Kentucky Rand Paul, bývalý guvernér Texasu Rick Perry, senátor z Floridy Marco Rubio, bývalý senátor za Pensylvániu Rick Santorum a veľkopodnikateľ Donald Trump, bývalý guvernér štátu Virgínia Jim Gilmore a guvernér štátu Wisconsin Scott Walker.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona