Prezidentskú kandidátku Strany zelených obvinili z poškodzovania majetku

NETKY.SK • 8 September 2016, 09:27 • 2 min
Prezidentskú kandidátku Strany zelených obvinili z poškodzovania majetku

CANNON BALL - V Spojených štátoch vydali zatykač na prezidentskú kandidátku Strany zelených Jill Steinovú, ktorá čelí obvineniu, že počas protestu proti výstavbe ropovodu Dakota Access postriekala sprejom stavebný stroj. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Steinovú obvinili v stredu v okrese Morton z prečinu neoprávneného vstupu na cudzí pozemok a poškodzovania cudzieho majetku.

 

Aktivisti protestujúci proti ropovodu vyzvali Steinovú, aby na mieste protestu zanechala nejaký odkaz, a ona červeným sprejom nastriekala na radlicu buldozéru vetu "Tento odkaz schvaľujem". Urobila tak po tom, ako jej kandidát na viceprezidenta Ajamu Baraka na iný stroj nastriekal slovo "dekolonizácia", uviedla Steinovej hovorkyňa, ktorá dodala, že Baraka čelí rovnakým obvineniam ako Steinová.

 

Kmeň Siouxov z indiánskej rezervácie Standing Rock, ktorá leží na hraniciach amerických štátov Severná a Južná Dakota, sa pokúšajú zastaviť výstavbu časti ropovodu, ktorý podľa kmeňových náčelníkov prechádza posvätným územím kmeňa a pravdepodobne spôsobí znečistenie vodných zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies