Prezidentskí kandidáti majú posledný deň na odovzdanie podpisov

NETKY.SK • 9 Január 2014, 08:49 • 2 min
Prezidentskí kandidáti majú posledný deň na odovzdanie podpisov

BRATISLAVA – Záujemcovia o post hlavy štátu majú dnes posledný deň na to, aby v národnej rade odovzdali svoje petičné hárky či poslanecké kandidatúry. Môžu tak urobiť do 24:00.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) do stredy potvrdil šiestich prezidentských kandidátov. Oficiálnymi kandidátmi sú Peter Osuský zo SaS, kandidát Smeru-SD Robert Fico, Pavol Hrušovský s podporou KDH, Mosta-Híd a SDKÚ-DS a občianski kandidáti Jozef Behýl, Andrej Kiska a Ján Čarnogurský. Poslaneckú kandidatúru v stredu odovzdal aj Milan Kňažko. Dnes by mal podpísané petičné hárky odovzdať občiansky kandidát Radoslav Procházka a kandidát SMK Gyula Bárdos. 

Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov voličov, druhé kolo volieb bude v sobotu 29. marca. V ňom budú o prezidentské kreslo bojovať dvaja kandidáti, ktorí získajú najväčší počet platných hlasov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies