Prezidentské voľby by vyhrala I. Radičová pred R. Ficom

NETKY.SK • 22 August 2012, 11:49 • 2 min
Prezidentské voľby by vyhrala I. Radičová pred R. Ficom

Prezidentské voľby by vyhrala I. Radičová pred R.

slovakia

left justify in out

img

Prezidentské voľby by vyhrala bývalá premiérka Iveta Radičová. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Focus, ktorý získala exkluzívne redakcia denníka Plus Jeden deň. Radičová sa však už niekoľkokrát vyjadrila, že na prezidentku kandidovať nechce a s politikou skončila. Pre denník ešte v apríli pripustila, že do aktívnej politiky by sa vrátila, ale "muselo by sa zmeniť veľmi veľa vecí".
      Z prieskumu vyplýva, že Radičová by mala najväčšie šance poraziť súčasného premiéra Roberta Fica v prípade, že by obaja kandidovali. Z hlasov rozhodnutých respondentov by získala 32,7 percenta, Fico 28,4 percenta, tretí by bol zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý Anjel Andrej Kiska s 13,9 percentami hlasov. S odstupom by nasledovali Pavol Hrušovský (7,6 percenta), Ján Čarnogurský (6,7 percenta) a Martin Bútora (4,0 percenta).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies