Prezidentská knižnica bude stáť v Obamovom domovskom meste Chicago

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 18:28 • 2 min
Prezidentská knižnica bude stáť v Obamovom domovskom meste Chicago

CHICAGO - Prezidentská knižnica Baracka Obamu bude stáť v jeho domovskom meste Chicago, ktoré v súťaži porazilo metropolu New York i Havajské ostrovy - prezidentovo rodisko.

slovakia

left justify in out

Na výstavbu prezidentskej knižnice bude dohliadať Nadácia Baracka Obamu, nezisková organizácia, ktorá viedla výberový proces. Lokalita zariadenia nie je ešte vybraná, predpokladá sa však, že inštitúcia bude stáť v jednom z parkov pri hlavnom areáli Chicagskej univerzity.
     

Hoci Obama vyrastal na Havaji a študoval v New Yorku, v Chicagu vlastní dom a predtým, ako sa stal šéfom Bieleho domu, tu prežil väčšinu svojej politickej kariéry. Začínal tam ako komunitný aktivista, neskôr sa stal štátnym a federálnym senátorom.
     

Obama sa v Chicagu stretol i so svojou manželkou Michelle a narodili sa tu aj ich dve dcéry - Malia a Sasha. Knižnica sa bude nachádzať v štvrti South Side. Miestni obyvatelia dúfajú, že s knižnicou prídu i nové pracovné miesta a investície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies