Prezidentovi Ukrajiny predložili protestujúci jedenásť požiadaviek

NETKY.SK • 31 Október 2017, 16:55 • 2 min
Prezidentovi Ukrajiny predložili protestujúci jedenásť požiadaviek

KYJEV - Protestné akcie pod parlamentom v Kyjeve, pod vedením Michaila Saakašvili, dosiahli nekonečný formát, čo neznamená nič dobrého pre terajšieho prezidenta Petra Porošenka.

slovakia

left justify in out

Protestujúci predložili prezidentovi aj parlamentu niekoľko nových požiadaviek, a ako prvé - momentálnu rezignáciu prezidenta. Na protest pod názvom "Ukrajina budúcnosti", na zavolanie Saakašvili do stanového mestečka, prišlo okolo 1500 ľudí, viac ako postačujúci počet pre oko potrebného televízneho obrazu a vtiahnutie do protestu nových "aktivistov ".

 

Z nového stacionárneho pódia, zabezpečeného interaktívnou obrazovkou, niekoľko poslancov a Šaakasvili predložili jedenásť požiadaviek ku vláde a prezidentovi. V tom boli zahrnuté všetky požiadavky, aby uspokojili čo najviac protestujúcich.

 

Požiadavky:

1. o momentálnom odstúpení Porošenka z postu prezidenta,
2. zamraziť komunálne poplatky pre obyvateľov,
3. predčasné voľby hlavy štátu a nového parlamentu,
4. roztrhnutie diplomatických vzťahov s Ruskom,
5. konfiškácie aktív u milionárov,
6. obmedziť volebné práva obyvateľom nekontrolovaných regiónov Donbasu a Krymu,
7. likvidácia Minskych dohôd... a iné

 

Vzťah silových štruktúr voči protestujúcim sa zmenil hneď po zverejnenom rozhovore veľvyslankyne USA Marii Jovanovič, ktorá po desiatich dňoch od začiatku protestov otvorene schválila "mierumilovný charakter " akcie a aj predložené požiadavky.

 

Porošenko, ktorý celý čas hľadal dôvod pre likvidáciu stanového mestečka a rozohnanie protestujúcich pritom aj vyhlásil informačnú blokádu protestom, zlyhal v tomto boji s bývalým kamarátom Michailom Saakašvili. Protestujúci zostanú pod parlamentom a budú stálym zdrojom politického napätia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies