Prezidentovi I. Gašparovičovi dnes lekári zoperujú bedrový kĺb

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:16 • 2 min
Prezidentovi I. Gašparovičovi dnes lekári zoperujú bedrový kĺb

Prezidentovi I. Gašparovičovi dnes lekári zoperujú bedrový kĺb

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič sa dnes podrobí operácii bedrového kĺbu. Chirurgický zákrok mu vykonajú v Univerzitnej nemocnici Akademika Ladislava Dérera v Bratislave. "Po operácii by mal byť prezident hospitalizovaný približne do konca týždňa, potom by mal nastúpiť na rehabilitáciu," informoval TASR hovorca hlavy štátu Marek Trubač.
      Ako Gašparovič povedal nedávno v rozhovore pre TASR, operácie sa neobáva, keďže ide v súčasnosti o štandardný zákrok. Hoci mal ponuky, aby využil komfort zdravotníckych zariadení v zahraničí, neurobil tak. "Myslím si, že naši lekári sú dostatočne odborne pripravení, že nemusím utekať za hranice," poznamenal.
      Vzhľadom na to, že s problémom bojuje už takmer desať rokov, pričom posledných šesť mu život znepríjemňujú intenzívne bolesti, rozhodli sa lekári, že je najvyšší čas ho odstrániť. Prezident verí, že jeho pohybový aparát sa po operácii zlepší natoľko, že sa bude môcť znovu vrátiť k obľúbenému športovaniu. "Veľmi sa teším, že mi to ďalej umožní zahrať si hokej, tenis, zalyžovať si," dodal.
      Pacienti po operáciách bedrového kĺbu môžu zvyčajne začať chodiť po dvoch alebo troch dňoch. Celková rehabilitácia však trvá jeden až dva mesiace.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies