Prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi verí polovica Čechov: Ukázal to prieskum

NETKY.SK • 4 December 2018, 07:43 • 2 min
Prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi verí polovica Čechov: Ukázal to prieskum

PRAHA - Českému prezidentovi Milošovi Zemanovi podľa novembrového prieskumu CVVM dôveruje 50 percent ľudí. Kabinetu verí 43 percent opýtaných. Najvyššej dôvere sa tradične tešia starostovia a obecné zastupiteľstvá (zhodne 63 percent).

slovakia

left justify in out

Krajským zastupiteľom deklarovalo dôveru 45 percent opýtaných, hajtmanom 43 percent. Najmenšiu dôveru majú ľudia v Snemovňu (33 percent) a Senát (32 percent). S politickou situáciou bolo v novembri spokojných 22 percent opýtaných, 34 percent nemalo jasný názor a nespokojnosť vyslovilo 40 percent ľudí.

 



Prezident si v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom polepšil o tri percentuálne body. "Z podrobnejšej analýzy vyplýva, že dôvera v prezidenta rastie a nedôvera klesá s narastajúcou spokojnosťou so súčasnou politickou situáciou, s posunom po škále politickej orientácie od pravice k ľavici a tiež so stúpajúcim vekom a klesajúcim príjmom," zhrnula agentúra. Prezidentovi tak častejšie dôverujú voliči ANO, ČSSD, KSČM či SPD, ľudia nad 60 rokov a so stredoškolským vzdelaním bez maturity, prípadne vyučení, informuje portál Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona