Prezidentovho brata zatkli za údajné prijímanie úplatkov

NETKY.SK • 11 Júl 2012, 05:58 • 2 min
Prezidentovho brata zatkli za údajné prijímanie úplatkov

Prezidentovho brata zatkli za údajné prijímanie úplatkov - Krimi Brata juhokórejského prezidenta dnes zatkli a vzali do väzby po tom, čo súd schválil zatykač na jeho osobu pre obvinenia z brania úplatkov. Pre vládnu stranu je to nepríjemná udalosť, keďže

slovakia

left justify in out

img

Brata juhokórejského prezidenta dnes zatkli a vzali do väzby po tom, čo súd schválil zatykač na jeho osobu pre obvinenia z brania úplatkov. Pre vládnu stranu je to nepríjemná udalosť, keďže tento rok sa budú v krajine konať prezidentské voľby.
      Okresný súd v hlavnom meste Soul vydal v utorok večer zatykač na I Sang-duka, staršieho brata prezidenta I Mjong-baka. Niekoľko hodín predtým bol podozrivý na súde, kde ho vypočúvali. Rozhnevaní demonštranti doňho pri vstupe do súdnej budovy hádzali vajíčka, ale netrafili. Niektorí ho schmatli za kravatu, ťahali a strkali doňho.
      Z úradu prokurátora ho potom odviezli do väzby. Vyhlásil to nemenovaný predstaviteľ, ktorý odmietol uviesť ďalšie podrobnosti.
      Prokurátori obviňujú bývalého zákonodarcu z prijatia úplatkov vo výške pol milióna dolárov od dvoch zadržaných bankárov. Za tieto peniaze mal využiť svoj vplyv a pomôcť bankárom vyhnúť sa trestu.
      Protestujúci, väčšinou ženy v strednom veku, sa sťažovali, že prišli o peniaze, keď vláda dočasne zatvorila sporiteľňu, od ktorej bral údajne prezidentov brat úplatky.
      I Mjong-bak končí svoje jediné, päťročné prezidentské obdobie začiatkom budúceho roka. Voľby nasledujúcej hlavy štátu sa majú konať v decembri.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona