Prezidentom Zväzu autobusovej dopravy sa stal Peter Sádovský

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 15:52 • 2 min
Prezidentom Zväzu autobusovej dopravy sa stal Peter Sádovský

BRATISLAVA - Novým prezidentom Zväzu autobusovej dopravy (ZAD) sa stal štvrtkovým rozhodnutím Zhromaždenia zväzu Peter Sádovský. Ako ďalej informoval ZAD, nový prezident je súčasne generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti Slovak Lines. Peter Sádovský bol zvolený na štvorročné obdobie a na poste vystriedal Petra Pobehu.

slovakia

left justify in out

"Podniky slovenskej autobusovej dopravy majú záujem o poskytovanie čo najlepších služieb cestujúcej verejnosti. Úlohou nového prezídia ZAD-u bude pretaviť tento zásadný záujem našich dopravcov do nových konkrétnych krokov a činností, ktoré cestujúci ocenia, a nastaviť dlhodobo vysokú latku kvality vo verejnej hromadnej doprave," uviedol nový prezident Sádovský.


Zhromaždenie tiež zvolilo nových viceprezidentov zväzu, ktorými sa stali Gejza Sačko, tiež predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ARRIVA Michalovce, a Ľubomír Gerši, ktorý je predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti Eurobus. Ďalším členom Prezídia je Adrian Polóny, podpredseda predstavenstva spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen. Peter Pobeha, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SAD Žilina, sa stal predsedom dozornej rady zväzu.


Peter Sádovský vyštudoval Vysokú školu ekonomickú v Bratislave, od roku 2006 je generálnym riaditeľom autobusovej dopravnej spoločnosti Slovak Lines a od roku 2009 aj predsedom predstavenstva. V roku 2014 bol zvolený za viceprezidenta Zväzu autobusovej dopravy. Je členom výkonného výboru medzinárodného združenia autobusových dopravcov Eurolines.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies