Prezidentom USA by nemal byť moslim, tvrdí republikánsky kandidát Carson

NETKY.SK • 22 September 2015, 09:15 • 2 min
Prezidentom USA by nemal byť moslim, tvrdí republikánsky kandidát Carson

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na prezidenta Spojených štátov Ben Carson uviedol, že moslim by nemal zastávať post šéfa Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

"Nepodporil by som, aby bol moslim zodpovedný za tento národ, absolútne by som s tým nesúhlasil," povedal Carson v nedeľnom programe stanice NBC "Meet the Press".

 

Podľa slov tohto bývalého neurochirurga, ktorého v pondelok citovala stanica BBC, Carson verí, že prezidentovo vierovyznanie by malo byť konzistentné s americkou ústavou.

 

Prípad prichádza po nedávnom incidente jeho republikánskeho rivala Donalda Trumpa. Ten počas mítingu neopravil svojho stúpenca, ktorý nazval prezidenta Baracka Obamu moslimom.

 

Trump, ktorý si za svoje konanie vyslúžil kritiku republikánov, ale aj demokratov žiadajúcich jeho ospravedlnenie, uviedol, že obhajovať Obamu "nie je jeho práca".

 

Carson sa v najnovších prieskumoch v rámci republikánskeho súboja umiestňuje na treťom mieste za Carly Fiorinovou a Trumpom, ktorý si trvalo udržiava vedúcu pozíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona