Prezidentom odvolaná členka Súdnej rady sa obrátila na Ústavný súd

NETKY.SK • 19 September 2014, 07:34 • 2 min
Prezidentom odvolaná členka Súdnej rady sa obrátila na Ústavný súd

BRATISLAVA - Bývalá nominantka exprezidenta Ivana Gašparoviča v Súdnej rade Gabriela Šimonová sa obrátila na Ústavný súd SR so sťažnosťou, pretože ju prezident Andrej Kiska po svojom nástupe do funkcie odvolal zo Súdnej rady bez zdôvodnenia. Informovala o tom dnes televízia TA3.

slovakia

left justify in out

"Nech sa vyrieši situácia, či je to správne, nie je to správne, či to bol dobrý postup, ústavne konformný," povedala Šimonová pre televíziu. Jej sťažnosť bola podľa hovorkyne Ústavného súdu Anny Pančurovej pridelená náhodným výberom sudcovi spravodajcovi, ktorý ju pripravuje na predbežné prerokovanie v senáte.
      

Prezidentská kancelária rešpektuje, že Šimonová využila svoje zákonné právo. "Trochu to prekvapuje len kvôli tomu, lebo také isté tri sťažnosti proti tomu, že boli odvolaní zo Súdnej rady, boli podané v nedávnej dobe. Jedna z tých sťažností bola vzatá späť a o druhej sa rozhodlo tak, že sťažnosť je zjavne neopodstatnená," povedal televízii poradca prezidenta Ján Mazák. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies