Prezidentku Katalin Novákovú oboznámili s plánom ozbrojenej ochrany Maďarska

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 20:16 • 2 min
Prezidentku Katalin Novákovú oboznámili s plánom ozbrojenej ochrany Maďarska

BUDAPEŠŤ - Vedúci predstavitelia maďarských ozbrojených síl oboznámili novozvolenú prezidentku republiky Katalin Novákovú s plánom ozbrojenej ochrany Maďarska. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na status, ktorý Nováková zverejnila v pondelok na Facebooku.

slovakia

left justify in out

Nová hlava štátu prevezme úrad 10. mája, keď sa stane aj vrchnou veliteľkou ozbrojených síl. S plánom ochrany krajiny ju oboznámil minister obrany Tibor Benkő a veliteľ armády Romulusz Ruszin-Szendi.

 

„Našou úlohou – úlohou vodcov krajiny – je chrániť mier a občanov Maďarska," napísala Nováková, ktorá dostala informácie o úlohách a schopnostiach vojska, ale aj o úlohách a plánoch týkajúcich sa rusko-ukrajinskej vojny.

 

img

 

Najvyšší ústavný činiteľ dostal informácie aj o miestach nasadenia maďarských vojakov, ktorí priebežne podporujú prácu policajtov na južných hraniciach Maďarska, ale plnia aj spojenecké záväzky Maďarska vo viacerých krajinách sveta.

 

 

Poslanci Národného zhromaždenia zvolili 10. marca Novákovú v tajnom hlasovaní za prezidentku Maďarska na nadchádzajúce päťročné obdobie. Nominantka vládneho bloku Fidesz-KDNP preberie úrad od odchádzajúceho prezidenta Jánosa Ádera.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies