Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala členov vlády Slovenskej republiky

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 10:04 • 2 min
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala členov vlády Slovenskej republiky

SLOVENSKO - Nový premiér spolu s kandidátmi na členov vlády dnes predstúpili pred prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá následne novú vládu vymenovala.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger dnes predstúpil pred prezidentku Zuzanu Čaputovú a prevzal dekrét o vymenovaní. Zuzana Čaputová ho vymenovala za predsedu vlády Slovenskej republiky. "Dovoľte mi, aby som vám odovzdal návrh na vymenovanie členov vlády," povedal Heger a odovzdal návrh Zuzane Čaputovej.

 

Zuzana Čaputová vymenovala členov vlády Slovenskej republiky. Kandidáti zložili sľub vernosti Slovenskej republike. Všetci predstúpili pred Zuzanu Čaputovú a prevzali dekrét o vymenovaní a podpisom potvrdili zloženie sľubu. Richard Sulík bol vymenovaný za ministra hospodárstva Slovenskej republiky. Prezidentka vymenovala Veroniku Remišovú za predsedníčku vlády a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Taktiež vymenovala Štefana Holého za podpredsedu vlády Slovenskej republiky.

 

Igor Matovič bol vymenovaný za podpredsedu vlády a mnistra financií. Andrej Doležal sa stal členom vlády, ministrom dopravy, a taktiež ministrom sociálnych vecí a rodiny. Ján Mičovský sa stal členom vlády a ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Ján Budaj je povereným ministrom životného prostredia. Prestúpil i Jaroslav Naď, ktorý taktiež zostáva ministrom obrany. Roman Mikulec sa stal členom vlády a ministrom vnútra Slovenskej republiky.

 

Zuzana Čaputová poverila Máriu Kolíkovú riadením ministerstva spravodlivosti. Ani pre Ivana Korčoka sa nič nezmenilo a bol naďalej poverený spravovať ministerstvo zahraničných vecí. Riadením ministerstva školstva bol opäť poverený Branislav Gröhling. Natália Milanová sa stala ministerkou kultúry a členkou vlády. Ministrom zdravotníctva sa stal Vladimír Lengvarský.

 

 

"V takmer rovnakej zostave sme tu stáli pred rokom," spomenula prezidentka s tým, že sa však nebude vracať do minulosti. Dohodu o vymenovaní Eduarda Hegera podpísala ústavná väčšina poslancov. "Verejnosť veľa očakáva," povedala Čaputová, adresovala to najme novému premiérovi. "Budete mať vo mne spoľahlivého a zodpovedného partnera," prisľúbila prezidentka. Ozrejmila im, že do 30 dní musia požiadať o vyslovenie dôvery. Povedala, že majú možnosť zahrnúť do vládneho programu nové príležitosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies