Prezidentka Zuzana Čaputová vymenila šaty za motyku

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 16:28 • 2 min
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenila šaty za motyku

Počas dnešného dňa bolo v obci Limbach pri Bratislave naplánované sadenie nových stromov, do ktorého sa s radosťou zapojila aj hlava Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Na úseku pri obci Limbach, ktorý bol postihnutý kalamitou v roku 2010 sa správa Lesov SR rozhodla zasadiť 1200 nových stromov. Pri tejto príležitosti si samotné sadenie vyskúšali aj generálny riaditeľ Lesov SR Tomáš Čuka a prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Spoločne sa im na mieste dokonca podarilo zasiať aj pamätný strom.

 

img

 

Našej prezidentke vôbec nevadilo, že šaty vymenila za rukavice, motyku a obyčajnú mikinu. Mozole jej taktiež nerobia problém. "Dnes sme tu spolu s mojimi kolegami počas tohto krásneho počasia predovšetkým kvôli klimatickej kríze," ozrejmila.

 

Ako pokračovala, podmienky na planéte Zem sa neustále menia, a bohužiaľ nie k lepšiemu. "Súčasťou toho musí byť aj aktívny prístup štátu, aby sme redukovali emisie", doplnila hlava SR.

 

 

Slovensko sa snaží konkrétnymi krokmi znížiť množstvo emisií v ovzduší, avšak nedá sa to dosiahnuť len tvorbou nových predpisov či nariadení. O zvyšok sa dá postarať napríklad aj výsadbou nových stromov. "Toto je len prvý výsadba, minulý rok sa nám to nepodarilo, kvôli opatreniam, ktoré vyšli na jeseň," ozrejmila Zuzana Čaputová.

 

Prezidentka SR tak aj verejne dodržuje svoj záväzok, ktorý si stanovila vysadiť každým rokom aspoň 1 300 stromov.

 

img

 

Ako vysvetlil Tomáš Čuka, lokalita pre výsadbu nových stromov bola vybraná z dôvodu kalamity, ktorá sa oblasťou prehnala ešte v roku 2010. Účasť na sobotnej výsadbe prezidentka SR podľa neho dala jasne najavo, že si prácu lesníkov nesmierne váži.  

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies