Prezidentka WTA: Serena v IPTL sa nám nepáči, ale chápeme to

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:46 • 2 min
Prezidentka WTA: Serena v IPTL sa nám nepáči, ale chápeme to

NEW YORK - Prezidentka Tenisovej asociácie žien (WTA) Micky Lawlerová vyhlásila, že štart líderky svetového rebríčka Sereny Williamsovej v ázijskej medzisezónnej súťaži nadnárodných miešaných družstiev International Premier Tennis League (IPTL) mimo oficiálnych štruktúr "bieleho športu" vyznieva v kontexte absencie Američanky na koncoročnom šampionáte WTA Finals v Singapure (25. októbra - 1. novembra) dosť zvláštne.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že je zranená, nepochybujem o tom. Uznávam, že keď máte boľačky, nedáva veľký zmysel letieť na druhú stranu zemegule. Ťažšie sa to však prijíma, keď ona na sklonku roka bude zbierať zápasovú prax a zahrá si zopár setov tam či tam. Nevyznieva to práve najvhodnejšie. My ju však chápeme. Áno, nepáči sa nám to, ale chápeme ju," skonštatovala Lawlerová pre New York Times.

Nový výkonný riaditeľ WTA Steve Simon zvolil zjavne neutrálnejší slovník: "Vždy, keď nemáte Serenu, nie je to dobré. Myslím si však, že ona sa teraz usiluje pripraviť sa na sezónu 2016. Vnútorné nastavenie má také, že sa chce vrátiť najsilnejšia, ako sa dá."

Tridsaťštyriročná Serena naposledy bola v akcii 11. septembra, keď v semifinále newyorských US Open senzačne podľahla Talianke Roberte Vinciovej. Prišla tým o šancu získať kalendárny Grand Slam. Američanka neskôr oznámila predčasné ukončenie svojej sezóny zo zdravotných dôvodov. V spomenutej IPTL bude hrať za tím Philippine Mavericks na turnajoch v japonskom Kobe (2. - 4. decembra) a filipínskej Manile (6. - 8. decembra). Okrem toho má naplánovanú napríklad exhibíciu proti Dánke Caroline Wozniackej 26. novembra v Herningu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies