Prezidentka vyzýva ministra Lengvarského aby konal. Čo od neho žiada?

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 20:53 • 2 min
Prezidentka vyzýva ministra Lengvarského aby konal. Čo od neho žiada?

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová dnes opätovne požiadala ministra zdravotníctva, aby začal rokovať so zdravotníkmi.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes kontaktovala ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského, v súvislosti so zvyšovaním miezd zdravotníkov. Tento týždeň by mal mať rokovania s druhou stranou, s predstaviteľmi zdravotníkov, a sľúbil, že ma bude hneď informovať," povedala v reakcii na novinársku otázku k prebiehajúcim rokovaniam o tejto téme.

 

Prečítajte si : Briti podľa všetkého v Afganistane mučili a zabíjali nevinných!

 

img

 


Hlava štátu uviedla, že vníma problém odchodu zdravotníckeho personálu a odkladania zdravotníckych výkonov v niektorých nemocniciach. Požiadavky zdravotníkov na zvýšenie platu považuje za legitímne a správne. 

 

„Mám pocit, že odkedy som nastúpila do funkcie, hovorím s každým ministrom zdravotníctva (...), že pokiaľ nevyšleme jasný a hmatateľný signál personálnej stabilizácie v podobe zvýšenia miezd našim zdravotníkom, tak budeme mať vážny problém," skonštatovala.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Volodymyr Zelenskyj: „ Ak Putin vypne plyn celej Európe bude za to zodpovedná Kanada!"

 

img

 

Zdravotnícke organizácie v piatok (8. 7.) vyzvali vládu a poslancov Národnej rady SR na bezodkladné predstavenie návrhu zvýšenia platov v čo najkratšom čase. Do spoločnej výzvy sa zapojili Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, Slovenská komora zdravotníckych záchranárov, odborové organizácie pri Záchrannej zdravotnej službe (ZZS) v Bratislave a ZZS Košice, Slovenská komora medicínsko-technických pracovníkov a Slovenská komora fyzioterapeutov.

 

Prečítajte si aj: Rusi napriek sankciám bohatnú na vývoze ropy viac ako predtým



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies