Prezidentka sa po operácii mozgu vráti k povinnostiam

NETKY.SK • 9 November 2013, 16:27 • 2 min
Prezidentka sa po operácii mozgu vráti k povinnostiam

RIO DE JANEIRO - Hematóm jej objavili ešte v auguste po tom, ako si udrela hlavu.

slovakia

left justify in out

Argentínska prezidentka Cristina Kirchnerová sa "uspokojivo" zotavila z operácie mozgu, ktorú podstúpila pred mesiacom a bude sa môcť čiastočne vrátiť k svojim povinnostiam. V sobotu to v Buenos Aires oznámil hovorca vlády Alfredo Scoccimarro. Stalo sa tak po testoch, ktoré podstúpila v piatok večer, lekári však 60-ročnej Kirchnerovej ešte na mesiac zakázali cestovať lietadlom.

Náročná operácia mozgu, počas ktorej argentínskej prezidentke odstránili subdurálny hematóm, dopadla podľa lekárov celkovo úspešne. Išlo však o vážnu diagnózu a prezidentka sa z operácie musí zotavovať postupne. Hematóm jej objavili ešte v auguste po tom, ako si udrela hlavu. Kirchnerovú zvolili do čela Argentíny v roku 2007. Jej predchodcom v úrade bol jej manžel Néstor Kirchner, ktorý zomrel v roku 2010 na infarkt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona