Prezidentka prijala Krajčího demisiu. Kto povedie rezort?

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 16:03 • 2 min
Prezidentka prijala Krajčího demisiu. Kto povedie rezort?

Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

slovakia

left justify in out

Dočasným vedením rezortu hlava štátu poverila ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO). Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej besede vo štvrtok 11. marca avizoval, že Krajčího odchod z funkcie bude postupný.

 


Čaputová sa vo svojom príhovore poďakovala Krajčímu za úsilie a námahu, ktorú vynaložil pri výkone vládnej funkcie. Verí, že Krajčí svoju prácu vykonával s najlepším vedomím a svedomím a jeho rozhodnutia boli vedené dobrými úmyslami. Podotkla, že v niektorých situáciach to nestačí a najmä nie v takých, ktoré sú nielen výzvou pre jedného ministra, ale pre celú vládu a krajinu.

 

Nechcem, aby termín môjho odchodu bol zámienkou pre povalenie vlády. Dnes podám demisiu. Ďakujem za vašu podporu v neľahkom boji s neviditeľným nepriateľom. Veľmi si ju vážim.

Uverejnil používateľ Marek Krajčí Štvrtok 11. marca 2021

 

Zároveň poukázala, že okrem prevádzkových problémov rezortu mal za úlohu zvládnuť prípravu medicínskeho a epidemiologického plánu boja s pandémiou. „Faktom je, že sa vám vaše viaceré kľúčové odporúčania nepodarilo presadiť a nepodržali vás pri tom členovia vlády, ani vlastní ministri. Situácia sa aj preto kontinuálne zhoršovala,“ povedala.

Prezidentka si váži ľudský vklad Krajčího a jeho nasadenie pri riadení ministerstva. Dodala však, že vyvodenie politickej zodpovednosti považuje za prirodzenú súčasť mandátu, ktorý získal. Pripomenula, že vyvodzovanie politickej zodpovednosti bolo jednou z veľkých tém pred voľbami a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti  očakávania verejnosti na jej vyvodzovanie podporovalo. konštatovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies