AKTUALIZOVANÉ: Prezidentka prijala demisiu Richarda Sulíka, poverila aj jeho dočasnú náhradu

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 10:16 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Prezidentka prijala demisiu Richarda Sulíka, poverila aj jeho dočasnú náhradu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu Richarda Sulíka (SaS) na funkciu ministra hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Dočasným vedením rezortu poverila súčasného ministra dopravy a regionálneho rozvoja a dočasného šéfa rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny SR Andreja Doležala (Sme rodina).

 

 „Podanie vašej demisie považujem ako vyvodenie politickej zodpovednosti vo vlastnom rezorte či ako politické gesto, ktoré verím, že môže prispieť k skoršiemu vyriešeniu vládnej krízy,” priblížila prezidentka.

 

 

Richard Sulík potvrdil, že svoju demisiu podal preto, aby „otvoril cestu” na odchod premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie. „Vyvodzujem aj ja politickú zodpovednosť za stav, v ktorom sa vláda nachádza. Nikto z toho nie je šťastný. Dúfam však, že vládna kríza sa čoskoro skončí, vládu povedie nový premiér a situácia sa stabilizuje. Verím, že týmto svojím krokom sa k naplneniu tohto cieľa priblížime,” vyhlásil Sulík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies