Prezidentka prijala demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 16:25 • 2 min
Prezidentka prijala demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí).

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 23. marca 16:45

Dočasným vedením rezortu poverila ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú (Za ľudí).

Zuzana Čaputová poďakovala Kolíkovej za jej rok vo funkcii ministerky. „Je určite ťažké odísť od rozrobenej práce. A ešte ťažšie vtedy, keď dôvodom nie je to, že by ste si so zdôvodnenými úlohami nevedeli rady, ale práve naopak. Rezort pod vašim vedením aj v ťažkých časoch pandémie stihol zrealizovať dlho očakávané a veľmi potrebné kroky justičnej reformy, ktoré predstavujú zatiaľ najkomplexnejšiu reformu tejto vlády,“ povedala v príhovore prezidentka.

 

Hlava štátu zároveň požiadala Veroniku Remišovú, aby plnohodnotne viedla rezort spravodlivosti až do vymenovania nového ministra.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Mária Kolíková podala demisiu

 

Mária Kolíková sa následne po demisii vyjadrila, že jej rozhodnutie odísť z pozície ministerky môže prispieť k tomu, aby vznikla lepšia vláda s novým štýlom vládnutia na platforme súčasnej štvorkoalície.

 

„Za rok sme naozaj urobili mnohé, aby sme posunuli ďalej spravodlivosť. Začali sme kroky k reforme justície. Prvým dôležitým krokom bola zmena ústavy, zriadenie najvyššieho správneho súdu a zákony o zaistení majetku. Momentálne je v pláne národnej rady veľmi dôležitý zákon o ochrane obetí trestných činov. Rozbehli sme práce na Občianskom zákonníku a na zákone o obchodných spoločnostiach. Rozbehli sme veľkú diskusiu k súdnej mape, ktorá je kľúčom k tomu, aby sme mali súdy so sudcami, ktorí sú odborníci a rýchlejšie rozhodnutia súdov,“ povedala po podaní demisie Kolíková.

Ministerka investícií a dočasná ministerka spravodlivosti Veronika Remišová skonštatovala, že rozhodnutie Kolíkovej podať demisiu ju mrzí, ale rešpektuje ho.

 

„Verím, že v tejto neľahkej situácii sa táto kríza veľmi rýchlo vyrieši, pretože sa potrebujeme venovať problémom ľudí a riešiť pandemickú situáciu,“ dodala Remišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies