Prezidentka popriala veľa síl občanom z Rudna nad Hronom, ktorí pre povodeň prišli takmer o všetko

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 19:07 • 2 min
Prezidentka popriala veľa síl občanom z Rudna nad Hronom, ktorí pre povodeň prišli takmer o všetko

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine, priateľom a blízkym obete pondelkovej ničivej povodne v obci Rudno nad Hronom, v okrese Žarnovica.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informoval Lukáš Laczko z Kancelárie prezidenta SR. Hlava štátu sa dnes telefonicky spojila so starostom obce Mariánom Šujanským a informovala sa o aktuálnej situácii a o odstraňovaní následkov povodne.

„Je mi ľúto, že príchod jari je v Rudne nad Hronom spojený s takýmto nešťastím, starostovi obce aj jej obyvateľom prajem veľa síl a verím, že pripravovaná pomoc ich ťažkú situáciu aspoň z časti dokáže zmierniť,“ povedala prezidentka.

Dodala, že pre obyvateľov obce postihnutých povodňou bude pripravená aj zbierka. Prezidentka reagovala na mimoriadnu situáciu v obci Rudnu nad Hronom, kde sa v pondelok (17. mája) vplyvom výdatných zrážok pretrhla protipovodňová hrádza. Povodeň si vyžiadala jednu obeť a spôsobila škody rôzneho rozsahu, hlavne na majetku.
 

Prečítajte si tiež: Premiér sa prišiel pozrieť na skazu po povodni do obce Rudno nad Hronom. Starostovi prisľúbil finančnú pomoc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies